Fukt- och vattenskador i badrummet - allt du behöver veta

Fukt- och vattenskador är tyvärr väldigt vanliga och de kan orsaka omfattande skador som ibland blir kostsamma att åtgärda för den drabbade. I Sverige beräknas det uppstå fuktskador för cirka 10 miljarder kronor årligen. Det är otroligt viktigt att handla direkt vid en misstänkt fuktskada. Ju fortare en läcka åtgärdas desto mindre skada hinner den orsaka. Så dra inte ut på det hela, då riskerar situationen att förvärras - och det i snabb takt.

Vanliga vattenskador innefattar till exempel:

  • Läckage runt golvbrunnen
  • Otäthet i våtrumsmattor och tätskiktet bakom kaklet
  • Felaktigt placerade rör och avlopp
  • Läckande kopplingar mellan rör

Vanliga fukt- och vattenskador i badrummet

Fukt- och vattenskador i våtrum är vanliga och svåra eller egentligen helt omöjliga att klara sig ifrån i det långa loppet. Materialen i ett badrum åldras oundvikligen och kommer till slut behöva bytas ut för att läckage och skador ska kunna undvikas. Med lite enkelt underhåll kan ett badrum klara sig länge utan skador. Men även nyare badrum kan tyvärr drabbas av vattenskador. Fuktskador kan uppstå av många olika anledningar men några av de vanligaste är bland annat:

  • Felaktigt utförda installationer
  • Användning av undermåliga material

Så upptäcker du fukt- och vattenskador i badrummet

Vattenskador kan vara knepiga att upptäcka då de inte alltid är synliga för blotta ögat. Vissa skador syns såklart direkt i form av material som släpper, missfärgningar eller mögel. Andra skador uppstår bakom tätskikten och är därför svårare att upptäcka. Ett bra tips är att regelbundet ta en titt i de inbyggda inspektionsluckorna för att kolla av läget. Var också uppmärksam på dåliga lukter eller om du plötsligt upplever luftvägsbesvär eller irritation i ögon och slemhinnor, det kan tyda på mögel.

Anlita ett kvalificerat företag för din badrumsrenovering i Falun

En viktig sak att tänka på vid badrumsbyggen och renoveringar är att alltid anlita professionella och auktoriserade hantverkare för arbetet. Genom att använda sig av kunnig arbetskraft minskar du risken för felaktiga installationer som kan ställa till stora problem längre fram i tiden. Tyvärr finns det dock många oseriösa aktörer i branschen som inte har rätt utbildning och kunskap för att utföra en badrumsinstallation. De gör ofta ett undermåligt jobb som i stort sett alltid leder till onödiga skador i ditt badrum. Väljer du att anlita oss på för din Badrumsrenovering i Falun så är du helt säker på att den genomförs av auktoriserad personal med gedigen erfarenhet.
 

Misströsta inte, vi hjälper dig

Att drabbas av en vattenskada kan vara väldigt jobbigt och kännas som ett enormt problem. Ofta beror den olusten på att man tror att en vattenskada alltid är förknippad med mycket arbete och stora kostnader. Men misströsta inte, det finns alltid hjälp att få. Kom också ihåg att många typer av vattenskador täcks av din försäkring. Kontakta oss via formuläret om du misstänker en vattenskada i ditt hem så undersöker vi situationen och hjälper dig att lösa de eventuella problemen.

Kontakta oss på Elis Jansson VVS

Är du intresserad av att anlita vårt badrumsföretag för din badrumsrenovering i Falun eller närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert inom kort!