Så fungerar ROT-avdraget för badrumsrenovering i Falun

En badrumsrenovering är en investering som tack vare ROT-avdraget inte behöver bli så kostsam som du tror. Här går vi igenom allt du behöver veta om ROT-avdraget – från vilka villkor som gäller till hur du tar del av det.

Planerar du att göra en badrumsrenovering i Falun eller i närliggande områden? En badrumsrenovering är ett ypperligt tillfälle att nyttja ROT-avdraget, och därigenom reducera kostnaderna för din investering rejält. Här går vi igenom vad ROT-avdraget egentligen är, vilka villkor som gäller och hur du kan nyttja avdraget.
 

Vad är ROT-avdrag?

ROT är en skattereduktion som innebär att du i egenskap av privatperson har rätt att göra ett avdrag på 30 % när du anlitar ett företag för någon form av reparation, ombyggnad eller tillbyggnad. Avdraget gäller arbetskostnaden, som vanligen är en av de större delarna av totalsumman när du exempelvis gör en badrumsrenovering. Tack vare ROT-avdraget kan du alltså reducera priset för din badrumsrenovering i Falun markant.
 

Vilka villkor gäller?

ROT-avdraget omfattar maximalt tjänster till ett värde av 50 000 kronor per person och taxeringsår. Huruvida du har rätt att göra ROT-avdrag för din badrumsrenovering i Falun eller ej avgörs av hur mycket skatt du betalat in under taxeringsåret, samt vilka andra avdrag du gjort.
 

Hur nyttjar jag ROT-avdraget för min badrumsrenovering i Falun?

Du som kund ansöker inte själv om att få göra ROT-avdrag. Vi på Elis Jansson VVS ser istället till att rätt del av arbetskostnaden dras av på din faktura, så att du slipper krånglig administration och kan fokusera på annat.
 
En förutsättning för att du ska kunna göra ROT-avdrag när du anlitar ett företag för din badrumsrenovering i Falun är att företaget ska vara godkänt för F-skatt. För att säkerställa att företaget du anlitar har F-skattesedel kan du be om ett daterat registerutdrag från Skatteverket alternativt själv hämta företagsinformation på Skatteverkets hemsida. Anlitar du ett tryggt företag som har varit aktiva inom branschen under en lång tid, innehas oftast F-skatt. Vi på Elis Jansson VVS är ett av dessa företag.
 

Anlita oss för din badrumsrenovering i Falun

Elis Jansson VVS är din lokala specialist på badrumsrenoveringar i Falun! Vi utför arbeten åt privatpersoner, BRF: er och företag i Dalarnas län. Hos oss arbetar auktoriserade rörmokare med lång erfarenhet inom branschen. Vi ser till att din badrumsrenovering utförs enligt konstens alla regler och lämnar givetvis branschenliga garantier på våra utförda projekt. Vi är givetvis godkända för F-skatt och har full koll på vad som krävs för att du ska få nyttja ROT-avdraget. Vi ser till att allt sker rätt och smidigt, så att du slipper ägna tid på research och pappersarbete.
 
Är du intresserad av att anlita oss för din badrumsrenovering i Falun eller i närliggande områden? Då är du varmt välkommen att kontakta oss redan idag – vi berättar gladeligen mer om oss och våra tjänster. Med utgångspunkt i dina önskemål ser vi till att du får inviga ditt drömbadrum så snart som möjligt!

Kontakta oss på Elis Jansson VVS

Är du intresserad av att anlita vårt badrumsföretag för din badrumsrenovering i Falun eller närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert inom kort!